Foto av Potatis- och broccolibiffar med blåmögelost från WW ViktVäktarna

Potatis- och broccolibiffar med blåmögelost

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vegetariska biffar som får mycket smak av broccoli och blåmögelost.

Ingredienser

Potatis

1 kg, mjöliga

Broccoli

1½ stånd

Ägg

1 st

Ädelost 30%

100 g

Olivolja

1 msk

Tomat

6 st

Lök

½ st, röd/röda

Mynta

2 msk, färsk hackad

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Koka potatis och broccoli mjuka i saltat vatten.
  2. Mosa broccoli och potatis tillsammans med ägg och ost. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja på båda sidor.
  3. Skär tomater i bitar och finhacka lök. Blanda ihop med mynta. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med tomater och grönsallad.

Anteckning

Koka bara hälften av broccolin. Hacka den resterande råa broccolin fint och blanda med potatis och broccolimoset innan du formar biffarna.