Foto av Potatis- och purjolökssoppa från WW ViktVäktarna

Potatis- och purjolökssoppa

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Krämig och god soppa, som är både mättande och nyttig. Servera gärna grovt bröd till.

Ingredienser

Potatis

500 g, mjölig sort

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Hönsbuljong

5½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kalkonbröstpålägg

4 skiva(or), gärna pastrami

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen, skölj och skiva purjolöken tunt. Lägg det i en kastrull och slå på buljongen. Låt det koka tills grönsakerna mjuknat.
  2. Tillsätt matlagningsbas och låt sjuda ytterligare i 5 minuter. Mixa med stavmixer tills det blivit en slät soppa. Smaka av med salt och vitpeppar. Spä med lite vatten om soppan blir för tjock.
  3. Häll upp soppan i serveringsskålar och strö över kalkonstrimlorna.