Foto av Potatis- och schnitzelsallad från WW ViktVäktarna

Potatis- och schnitzelsallad

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Matig sallad med potatis och schnitzel. Dessutom med god smak av pepparrot och senap.

Ingredienser

Potatis

800 g

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

500 g

Rapsolja

2 tsk

Pepparrot

1 tsk, riven/rivet

Sallad

150 g, machésallad

Rättika

1 st, liten

Yoghurt naturell 0,5%

2½ dl

Vitvinsvinäger

2 msk, 1-2 tsk

Senap

1 tsk, grovmalen

Gräslök

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen ca 20 minuter. Låt dem svalna. Strimla schnitzlarna. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn de strimlade schnitzlarna. Krydda med pepparrot, salt och peppar och ställ åt sidan. Skölj salladen och låt den rinna av. Skala och riv rättikan grovt. Dela potatisen i mindre bitar. Rör ihop yoghurt, vinäger, senap och gräslök, smaka av med salt och peppar. Blanda samman potatis, sallad, rättika och schnitzel och servera med dressingen.