Foto av Potatis- och svampsoppa från WW ViktVäktarna

Potatis- och svampsoppa

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Höstig soppa med kantareller, potatis och purjolök. Värmande och gott!

Ingredienser

Potatis

2 st

Rotselleri

1 bit(ar)

Purjolök

1 bit(ar)

Kantareller

50 g, 8-10 styck

Rapsolja

1 tsk

Grönsaksbuljong

3 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

3 msk

Timjan

1 msk

Knäckebröd

1 skiva(or)

Färskost 11%

1 msk

Paprika

½ st

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatis och rotselleri. Strimla purjolök, dela svamp i mindre bitar. Fräs i olja utan att det tar färg. Tillsätt buljong, krydda med salt och peppar, låt koka ca 10 minuter. Rör ner grädde och låt det bli varmt. Strö över timjan. Servera med knäckebröd, ost och paprika.