ViktVäktarna - Potatisbullar med tomater, svamp och kalkonbacon

Potatisbullar med tomat, svamp och kalkonbacon

8
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fluffiga potatisbullar serverade med tomat, svamp och kalkonbacon. En riktig vardagsfavorit för alla åldrar!

Ingredienser

Potatis

1 kg

Ägg

4 st

Mjölk 0,5%

½ dl

Gräslök

½ dl

Salt

½ tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Kalkonbacon

200 g

Champinjoner

250 g

Rapsolja

1 tsk

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Skala, dela och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och pressa ner potatisen i en skål. Låt svalna några minuter.
  3. Vänd ner ägg, mjölk, gräslök och salt. Forma 12 bullar.
  4. Värm margarin i en panna och stek bullarna gyllene på båda sidor.
  5. Stek kalkonbacon i en torr stekpanna.
  6. Ansa och skiva svampen. Stek den i olja. Salta och peppra. Vänd ner tomaterna mot slutet så de bara blir precis varma.
  7. Lägg allt på en stor plåt allteftersom det blir färdigt. Sätt plåten i ugnen så det håller värmen till servering. Toppa gärna med lite extra gräslök.

Anteckning

Du kan också baka potatisbullarna på en plåt med bakplåtspapper i ugnen i 200°, helt utan fett. De puffar upp lite och blir jättefina.