Foto av Potatisgratäng med rostbiff och sallad från WW ViktVäktarna

Potatisgratäng med rostbiff och sallad

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Krämig, vitlöksdoftande potatisgratäng med rostbiff. En rätt att längta efter!

Ingredienser

Potatis

800 g, fast sort

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Mjölk 3%

3 dl

Ost riven 17%

6 msk

Rostbiff

400 g

Sallad

100 g, 1 påse salladsmix

Instruktioner

  1. Skär potatis, lök och vitlök i tunna skivor och varva det i en ugnsfast form. Blanda samman grädde och mjölk, smaksätt med salt och svartpeppar, häll det över potatisen. Strö på osten och tryck till potatisen så att allt kommer ner i vätskan. Tillaga gratängen i ugn, 200° i 30-40 minuter tills potatisen är mjuk. Servera gratängen tillsammans med skivad rostbiff och en sallad.