Foto av Potatiskaka med tomat- och fetaostsallad från WW ViktVäktarna

Potatiskaka med tomat- och fetaostsallad

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
En god vegetarisk rätt som säkert “potatisens fader” Jonas Alströmer själv skulle uppskattat.

Ingredienser

Potatis

3 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Oregano

½ tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomat

2 st

Ruccola

4 dl

Salladsost (feta) 10%

30 g

Rapsolja

1 tsk

Salt

2 tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Riv potatis, morot och lök på den grövre delen av rivjärnet. Blanda samman med oregano, salt och peppar. Forma till två "runda kakor", lägg i en panna och stek i margarinet på ganska svag värme, ca 5 minuter. Vänd och stek på andra sidan, ungefär lika länge. Skär tomaterna i tunna klyftor, blanda med ruccolasallad och smulad fetaost. Droppa över oljan, krydda med salt och svartpeppar. Rör om och lägg salladen ovanpå potatiskakan.