Foto av Potatisomelett med ärtskott och fetaost från WW ViktVäktarna

Potatisomelett med ärtskott och fetaost

6
5
4
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig sommaromelett. Färskpotatis, ärtskott, fetaost, dill och persilja. En given hit på brunchen eller som en härlig sommarlunch i solen.

Ingredienser

Färskpotatis

200 g

Schalottenlök

1 st

Ärtskott

100 g

Rapsolja

1 tsk

Fänkålsfrön

¼ tsk

Chili flakes

¼ tsk

Bladspenat

140 g

Persilja

2 msk, hackad

Dill

1 msk, hackad

Rapsolja

1 msk

Äggvita

8 st

Ägg

1 st

Mjölk 0,5%

2 msk

Salladsost (feta) 25%

100 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis tunt, finhacka schalottenlök och ärtskott.
  3. Värm 1 tsk olja i en gjutjärnspanna och stek lök, lätt krossade fänkålsfrön och chili flakes en stund. Blanda ner spenat och lite salt och peppar. Stek tills spenaten sjunkit ihop. Blanda ner persilja och dill och ta upp från pannan.
  4. Värm 1 msk olja i samma panna och lägg ut potatisskivorna omlott så att de täcker hela bottnen. Låt steka ca 2 minuter. Fördela spenatblandningen och ärtskotten över potatisen (spara lite till garnering).
  5. Vispa ihop äggvitor, ägg och mjölk. Smula ner ost och riv ner citronskal. Smaka av med salt och peppar och häll över i pannan. Sätt in i ugnen tills omeletten stelnat, ca 25 minuter. Toppa med resterande ärtskott.