ViktVäktarna - Grillad fläskfilé med grekisk potatissallad

Grillad fläskfilé med grekisk potatissallad

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad fläskfilé med en ljuvlig färskpotatissallad med spenat, basilika, kapris, oliver, salladsost och en citron- och senapsdressing.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Fläskfilé

600 g

Rapsolja

1 msk

Citron

½ st

Senap (dijon)

1 msk

Vatten

1 msk

Honung

1 tsk

Olivolja

2 tsk

Spenat, färsk

70 g

Basilika

1 kruka(or)

Cocktailkapris

16 st

Oliver i saltlag

16 stor(t)/stora

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Koka potatis och låt den svalna något.
  2. Gnid in köttet i olja, salt och peppar och grilla runt om tills det har en innertemperatur på 65-67°. Rulla in i folie och låt ligga 10-15 minuter innan det skärs upp.
  3. Vispa ihop pressad citron, senap, vatten och honung. Tillsätt olja lite i taget under vispning, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg potatis i en stor skål tillsammans med spenat, basilika, kapris, oliver och ost. Häll på dressing och blanda runt. Servera med fläskfilén.