ViktVäktarna - Potatissallad med ägg och saltgurka

Potatissallad med ägg och saltgurka

8
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En läcker variant på potatissallad med saltgurka och ägg - mättande och god!

Ingredienser

Potatis

1500 g

Ägg

4 st

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Salladslök

1 knippe(n)

Saltgurka

400 g, utan lag (burk med lag ca 700 g)

Majonnäs, lätt 30%

2½ dl

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Socker

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis ca 20-25 minuter eller tills den känns färdig. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Koka ägg i 9-10 minuter, låt svalna i kallt vatten.
  3. Koka upp vatten och rör ut buljongtärningen, låt svalna.
  4. Skiva lök och hacka saltgurka.
  5. Skiva potatis. Skala och skiva ägg.
  6. Blanda avsvalnad buljong med majonnäs och yoghurt, smaka av med peppar, socker och eventuellt lite mer salt.
  7. Blanda samman potatis, ägg, lök och saltgurka. Ringla dressingen över och rör om försiktigt. Låt stå i 30 minuter innan servering.