ViktVäktarna - Potatissallad med räkor och primörer

Potatissallad med räkor och primörer

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Inte mycket går upp mot en färskpotatissallad, visst håller du med om det? Här har vi en riktigt smarrig variant med räkor, knipprödlök, gräslök, sparris, haricots verts och en gräddfilsdressing.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Sparris

1 knippe(n)

Haricots verts

180 g

Gräddfil 12%

2 dl

Senap (dijon)

1 msk

Honung

1 tsk

Citron

1 st

Lök

1 st, röd/röda, helst knipplök

Gräslök

1 knippe(n)

Sallad

70 g, maché

Skalade räkor

300 g

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka potatis. Skölj hastigt i kallt vatten och låt svalna.
  2. Dela sparris i mindre bitar och koka 3-4 minuter. Låt haricots verts koka med sista minuten. Skölj hastigt i kallt vatten och låt svalna.
  3. Blanda ihop gräddfil, senap och honung. Smaka av med rivet skal och pressad saft från citron.
  4. Skiva lök tunt och finhacka gräslök.
  5. Halvera potatis och lägg på ett serveringsfat tillsammans med sallad, räkor, sparris, haricots verts och basilika. Ringla över gräddfilsdressingen och toppa med gräslök.