ViktVäktarna - Potatissallad med ägg

Potatissallad med ägg

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig potatissallad med ägg, salladslök, gräslök och en yoghurtdressing smaksatt med senap.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Ägg

2 st

Salladslök

4 st

Gräslök

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Majonnäs, lätt 30%

½ dl

Senap

1½ tsk, grovkornig

Instruktioner

  1. Koka potatis. Låt dem svalna under rinnande kallt vatten och skär dem därefter i mindre bitar.
  2. Koka ägg. Låt dem svalna under rinnande kallt vatten och hacka sedan.
  3. Finhacka salladslök och gräslök. Blanda med potatis och ägg i en skål.
  4. Blanda ihop yoghurt, majonnäs och senap. Blanda ner i salladen och smaka av med salt och peppar.