Foto av Pototto med torsk och kantarellfräs från WW ViktVäktarna

Pototto med torsk och kantarellfräs

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Risotto, fast med potatis - Pototto! En krämig stuvning med parmesan som smaksättare. Serveras här med torskrygg och kantareller frästa med citron, persilja och vitlök. Ultimat helgmiddag.

Ingredienser

Schalottenlök

3 st

Potatis

800 g

Margarin flytande 80%

4 tsk

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Fraiche 5%

1 dl

Ost riven 31%

1½ dl, västerbottenost

Kantareller

300 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

2 st, rivet skal

Bladpersilja

1 kruka(or)

Torsk

600 g

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Hacka lök och skär potatis i 1 cm stora tärningar.
  2. Smält 1 tsk margarin i en stor kastrull. Fräs hälften av löken på medelhög värme i 3 min. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärning. Koka på svag värme under omrörning tills potatisen mjuknat och buljongen absorberats, ca 30 min. Var försiktig med att röra för mycket under tider så att potatisen inte går sönder.
  3. Blanda ner fraiche och ost med potatisen. Smält 1 tsk margarin i en stekpanna och fräs kantareller, resten av löken och pressad vitlök på medelhög värme i 5 min. Krydda med citronskal, hackad persilja, salt och svartpeppar.
  4. Krydda torsken med salt och vitpeppar. Smält resterande margarin i en stekpanna och stek fisken på medelhög värme i ca 3 min/sida eller tills du tycker att den är lagom genomstekt. Servera med pototton och svampfräset.
  5. Tips! Ställ in torsken i ugnen på bakplåtspapper i ca 20 min på 175° eller tills innertemperaturen är 53° istället för att steka den. Då kan du i lugn och ro ägna dig åt pototton och svampfräset.