Foto av Prosecco- och granatäpplebål från WW ViktVäktarna

Prosecco- och granatäpplebål

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
16 min
Förberedelse
10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Festligare än så här kan det nog inte bli! Frys in ett stort isblock smaksatt med granatäpplejuice, lime, citron, mynta och granatäpple och servera i en bålskål tillsammans med prosecco och gingerbeer. Passar utmärkt på jul, nyår... eller när som helst!

Ingredienser

Lime

2 st

Citron

2 st

Granatäpple

1 st

Mynta

1 knippe(n), litet

Vatten

5½ dl

Juice

2½ dl, granatäpple

Lime

2 msk, pressad

Vin, mousserande

700 ml, gärna prosecco

Ginger beer, alkoholfri

2 dl

Instruktioner

  1. Skiva lime och citron tunt och lägg i botten på en sockerkaksform. Fyll på med granatäpplekärnor och mynta.
  2. Blanda ihop vatten, ½ dl granatäpplejuice och 1 msk pressad lime och häll i formen. Sätt in i frysen 6-8 timmar.
  3. Lägg över den stora isbiten i en bålskål precis innan servering.
  4. Blanda ihop prosecco, resterande granatäpplejuice, 1 msk pressad lime och ginger beer och häll över isen.