Foto av Provencalsk gryta från WW ViktVäktarna

Provencalsk gryta

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
I denna rätt samsas potatis med gröna bönor och squash. En vitaminkick extra allt!

Ingredienser

Potatis

4 st

Gröna bönor

200 g

Grönsaksbuljong

5 dl

Tomater, hela konserverade

2 förp

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Basilika

1 msk, provencalska örter

Instruktioner

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar, halvera de gröna bönorna.
  2. Koka potatis och bönor i buljong ca 8 minuter.
  3. Hacka tomaterna grovt och häll i grytan med potatis och bönor.
  4. Tärna zucchini och hacka lök. Stek i olja och pressa i vitlök. Lägg ner det i grytan och låt sjuda ca 10 minuter.
  5. Blanda ner sköljda och avrunna vita bönor och örterna låt att bli varmt. Krydda med salt, peppar och en nypa socker.