Foto av Pulled beef från WW ViktVäktarna

Pulled beef

13
Points®
Total tid
5 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Koka köttet med barbecuesås och öl tills det är riktigt mört och servera sen den goda köttgrytan med bröd, grönsaker, vildris och eventuellt mer sås.

Ingredienser

Nöt högrev (fett bortskuret)

600 g

Olivolja

2 tsk

Lök

2 st, gul/gula

Lime

½ st

Lättöl 2,3%

2 dl

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Farinsocker

1 msk

Sambal oelek

1½ tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Sallad

70 g

Paprika

1 st

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Bryn köttet i olja i en gryta och krydda med salt och peppar. Om du vill korta koktiden något, dela köttet i mindre bitar innan det bryns.
  2. Skala och klyfta löken och lägg ner i grytan och pressa över saften från limen. Häll på öl, vatten, köttbuljongtärning, farinsocker, sambal och pressa i vitlök och rör om. Lägg på ett lock.
  3. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme på spisen i 3-4 timmar, (1-2 timmar om du skurit köttet i bitar) tills köttet trillar sönder. Ta upp köttet/köttbitar och ”riv” sönder det med två gafflar. Spar vätskan.
  4. Späd eventuellt med lite av vätskan och rör om. Servera köttet i tortillabröd tillsammans med sallad, paprikabitar och strimlad purjolök.
  5. Tips! Det funkar fint att frysa in resterande tortillabröd.