Foto av Pulled portabello med svarta bönor och picklad rödkål från WW ViktVäktarna

Pulled portabello med svarta bönor och picklad rödkål

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pulled pork i all ära, men lite trötta är vi väl ändå på det? Oavsett så är det kul att variera sig, så nu kör vi en pulled portabello i en hemgjord BBQ-sås i hamburgerbröd med picklad rödkål istället. Traditionellt, men ändå inte.

Ingredienser

Picklad kål

200 g, 200 g strimlad rödkål, 1 dl ättikssprit 12%, 2 dl socker och 3 dl vatten

Lök

½ st, röd/röda

Vitlök

3 klyfta(or)

Sesamolja

1 tsk

Ketchup, osötad

3 dl

Chipotlepasta

1 msk, 1-2 msk

Japansk soja

3 msk

Sirap

2 msk

Rödvinsvinäger

1 msk, 1-2 msk

Ingefära

1 msk, torkad

Senap (dijon)

½ msk

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 msk

Portabello

500 g

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Blanda ihop ättikssprit, socker och vatten så att sockret löser sig. Blanda ner kålen och knåda den en stund. Låt stå och dra minst 30 minuter, gärna över natten.
  2. Finhacka rödlök och vitlök.
  3. Värm olja i en kastrull och stek löken en stund, blanda ner vitlöken och låt den steka med hastigt. Tillsätt ketchup, chipotlepasta, soja, sirap, vinäger, ingefära och senap. Koka upp och låt sjuda 30-40 minuter med locket på glänt. Mixa ev. till en slät sås.
  4. Skiva den gula löken tunt.
  5. Värm olja i en panna och stek löken på låg värme minst 15 minuter. Lägg ner svampen i samma panna och höj värmen något. Salta och låt steka med tills den mjuknat och fått lite färg. Dra isär den med hjälp av två gafflar och blanda ner BBQ-såsen. Låt den koka in och blanda slutligen ner sköljda och avrunna bönor.
  6. Rosta insidan på bröden i en torr panna. Fyll dem med sallad, svampröran och den picklade kålen.

Anteckning

Denna BBQ-sås är hur god som helst till grillade burgare, en köttbit, grillad korv eller vad du nu brukar ha BBQ-sås till, så se till att spara receptet.