ViktVäktarna - Pumpapaj

Pumpapaj

10
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Pumpapaj - en amerikansk klassiker och hur god som helst! Här är en enkelt variant med filodeg som botten.

Ingredienser

Pumpa (vintersquash)

450 g, hokkaidopumpa

Kondenserad mjölk

200 g

Ägg

1 st

Rörsocker

100 g

Kanel

½ tsk

Ingefära

½ tsk

Filodeg

75 g

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och tärna pumpa. Koka den mjuk och låt sedan svalna. Mixa helt slät.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Vispa ihop kondenserad mjölk, ägg, socker och kryddor. Blanda ner pumpan.
  4. Lägg ut filodegsark, överlappande, i en pajform. Häll över smeten i formen och sätt in i ugnen 35-40 minuter, täck med folie om den får för mycket färg.
  5. Låt kakan svalna något och pudra över florsocker.