Foto av Pytt i panna på grekiskt vis från WW ViktVäktarna

Pytt i panna på grekiskt vis

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Trött på den gamla vanliga hederliga pytt i pannan? Eller kanske bara sugen på att testa någon nytt? Börja med denna då! Detta är vad man skulle kunna kalla kungen av pytt i panna. Långmarinerad, kryddig fläskfilé tillsammans med klyftpotatis, paprika, tomat och salladsost. Dessutom med en riktigt potent vitlökssås till. Vi garanterar att du inte kommer bli besviken! Vill du ha den vegetarisk? Nemas problemas, bara att byta ut köttet till tofu, sojabitar eller varför inte bönor. Då går det i ilfart!

Ingredienser

Potatis

500 g

Fläskfilé

500 g

Paprika

1 st, gul

Paprika

1 st, röd

Lök

1 st, röd/röda

Tomat

3 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Olivolja

1 msk

Vatten

2 msk

Japansk soja

2 tsk, kinesisk

Sambal oelek

1 tsk

Ingefära

1 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Fraiche 5%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Salladskrydda

1 tsk

Vitlök

4 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blanda olivolja, vatten, soja, sambal oelek, ingefära, pressad vitlök, salt och peppar till en marinad.
  2. Strimla köttet och lägg det i marinaden, låt det stå i kylen minst 30 minuter, helst över natten.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Skala och klyfta potatisen, lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugn ca 10 minuter.
  5. Lägg på köttet samt strimlad paprika, tomat, rödlök och smulad ost. Stek ytterligare 15 minuter eller tills köttet är genomstekt.
  6. Blanda ihop fraiche, majonnäs, pressad vitlök och salladskrydda till en sås och servera till pytten.