Pytt i panna på grekiskt vis
10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Trött på den gamla vanliga hederliga pytt i pannan? Eller kanske bara sugen på att testa någon nytt? Börja med denna då! Detta är vad man skulle kunna kalla kungen av pytt i panna. Långmarinerad, kryddig fläskfilé tillsammans med klyftpotatis, paprika, tomat och salladsost. Dessutom med en riktigt potent vitlökssås till. Vi garanterar att du inte kommer bli besviken! Vill du ha den vegetarisk? Nemas problemas, bara att byta ut köttet till tofu, sojabitar eller varför inte bönor. Då går det i ilfart!
Ingredienser
Potatis
500 g
Fläskfilé
500 g
Paprika
1 st, gul
Paprika
1 st, röd
Lök
1 st, röd/röda
Tomat
3 st
Salladsost (feta) 10%
100 g
Olivolja
1 msk
Vatten
2 msk
Japansk soja
2 tsk, kinesisk
Sambal oelek
1 tsk
Ingefära
1 tsk
Vitlök
3 klyfta(or)
Fraiche 5%
2 dl
Majonnäs, lätt 30%
2 msk
Salladskrydda
1 tsk
Vitlök
4 klyfta(or)