ViktVäktarna - Quesadillas med kalkon och paprika

Quesadillas med kalkon och paprika

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Quesadillas fyllda med jerkkryddad kalkon och grönsaker och så en massa ost, såklart! Fredagsmat i ett nötskal!

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

350 g

Timjan

1½ tsk, torkad

Kryddpeppar

1½ tsk

Paprikapulver

½ tsk

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

2 st

Rapsolja

2 tsk

Tortillabröd

4 stor(t)/stora

Ost riven 17%

4 dl

Sallad

2 dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Strimla kalkon och blanda ihop med timjan, kryddpeppar och paprikapulver.
  2. Skiva lök och paprika tunt.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek lök och paprika en stund. Blanda ner kalkonen och låt steka med tills den är genomstekt.
  4. Lägg lite av kalkon- och grönsaksblandningen och osten mellan två tortillabröd och stek i en torr panna tills brödet blivit knaprigt och osten smält. Upprepa med de andra två bröden.
  5. Skär upp dem i mindre bitar och servera med sallad och limeklyftor.