Foto av Quesadillas med svarta bönor från WW ViktVäktarna

Quesadillas med svarta bönor

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Quesadillas är ju bara hur gott som helst. Här är en variant med en härlig bönröra och tomat- och avokadosallad. En ny favorit?

Ingredienser

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Tomat

5 st

Gurka

½ st

Salladslök

4 st

Avokado

1 liten(t)/små

Lök

½ st, röd/röda

Koriander

1 kruka(or)

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Ost riven 17%

4 dl

Matlagningsyoghurt 8%

1½ dl

Instruktioner

  1. Skölj av bönorna i vatten och lägg i en skål tillsammans med finhackad chili. Pressa i vitlök och limesaft. Mosa grovt med en gaffel. Krydda med salt och peppar och smaka av röran.
  2. Skär tomat, gurka, salladslök, avokado och rödlök i mindre bitar. Blanda i en skål och hacka över koriander. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg bönröran på två av tortillabröden och strö över ost. Lägg på de andra två bröden. Stek dem i en varm stekpanna så att osten smälter. Dela dem på hälften.
  4. Servera quesadillasen med tomat- och avokadosallad och en klick yoghurt.

Anteckning

Smaka av bönröran och krydda mer om du vill ha den kryddigare. Quesadillas kan ibland vara lite svåra att vända utan att fyllningen åker ut. Testa att fördela fyllningen på alla fyra bröden istället och vik dem dubbla innan stekning, det underlättar!