ViktVäktarna - Quesadillas med två ostar och chutneydressing

Quesadillas med två ostar och chutneydressing

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Quesadillas fyllda med tomat, grillad paprika, spenat och ost. Smarrigt värre!

Ingredienser

Tomat

1 st

Grillad paprika i lag (utan olja)

200 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

½ dl, hackad/hackat

Spenat, färsk

2 dl

Salladsost (feta) 10%

100 g

Ost riven 31%

50 g, brännvinsost

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Grekisk yoghurt 10%

2 dl

Senap (dijon)

1 msk

Mango chutney

2 msk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Skiva tomat och strimla paprika.
  2. Varva grönsaker och ost jämnt över två tortillabröd. Lägg på de andra två tortillabröden.
  3. Hetta upp en teflonpanna och stek quesadillasen 4-5 minuter på varje sida på medelhög värme tills osten smält.
  4. Blanda ihop dressing på grekisk yoghurt med dijonsenap, mango chutney, smaka av med salt och finhackad röd chili.
  5. Skär upp quesadillasen och servera med chutneydressing och sallad.

Anteckning

Brännvinsosten kan såklart bytas ut mot en annan ost. Välj en vällagrad så kan du använda mindre mängd ost och ändå få mycket smak.