Foto av Quinoabowl med rostad aubergine från WW ViktVäktarna

Quinoabowl med rostad aubergine

10
8
4
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Bowls är alltid en god idé! Denna variant har quinoa som bas och är fylld med godsaker som rostad aubergine, rödlök och paprika, kikärter, tomater, oliver och salladsost. Och så på allt detta en örtig och syrlig dressing.

Ingredienser

Paprika

1 st, gul

Aubergine

1 st

Lök

2 st, röd/röda

Rapsolja

1 msk

Spiskummin

2 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Quinoa, okokt

2 dl

Schalottenlök

1 st

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Dill

1 knippe(n)

Mynta

1 knippe(n)

Citron

1 st

Olivolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Cocktailtomater

250 g

Gurka

1 bit(ar)

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela paprika och aubergine i små bitar. Klyfta rödlök. Blanda med olja, kryddor, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 25-30 minuter, blanda runt några gånger.
  3. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  4. Finhacka schalottenlök och blanda med yoghurt, lite hackad dill, lite hackad mynta, pressad citron, olja och pressad vitlök.
  5. Dela tomater i kvartar och gurka i mindre bitar, blanda ihop med resterande dill och mynta.
  6. Lägg upp quinoa i skålar. Fyll på med sköljda och avrunna kikärter, de ugnsrostade grönsakerna, tomat och gurka, såsen, oliver och smulad salladsost.