ViktVäktarna - Quinoaburgare med karamelliserad lök

Quinoaburgare med karamelliserad lök

13
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Quinoaburgare med karamelliserad lök är nog den godaste vegoburgaren vi någonsin smakat! Basen i burgarna utgörs av svarta bönor och quinoa som gör dem alldeles krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Och så smaksätts de med rostad lök, bbq-sås och lagrad ost för att sedan toppas med mer ost, mer bbq-sås, ruccola och karamelliserad lök. Du hör ju att detta är gott!

Ingredienser

Lök

4 st, gul/gula

Rapsolja

1½ msk

Vatten

1 dl

Balsamvinäger

1 msk

Socker

1 msk

Salt

½ tsk

Quinoa, okokt

1½ dl

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Rostad lök

3 msk

Ägg

1 st

BBQ-sås

4 msk

Ost 17%

2 dl, riven/rivet

Ost 17%

6 skiva(or)

Hamburgerbröd, brioche

6 st

Ruccola

70 g

Tomat

2 st

Instruktioner

  1. Skiva lök.
  2. Värm ½ msk olja i en panna och fräs löken tills den mjuknat och börjat bli gyllene, 20-30 minuter på medelvärme. Tillsätt vatten, vinäger, socker och salt och låt steka vidare ytterligare ca 20 minuter.
  3. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lägg avrunna bönor, ströbröd, rostad lök, ägg, 1 msk bbq-sås och riven ost i en matberedare och kör till en smet. Blanda ner quinoa och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen minst 10 minuter och forma sedan till 6 biffar.
  5. Värm resterande olja i en panna och stek quinoabiffarna på medelvärme tills de fått fin färg. Vänd på dem och lägg på en skiva ost på varje och stek vidare tills även andra sidan fått fin färg och osten smält.
  6. Stek brödens insidor i en torr panna och lägg på ruccola, quinoabiffar, karamelliserad lök, skivad tomat och resterande bbq-sås.