ViktVäktarna - Quinoapanerad torsk med mexikanskt ris

Quinoapanerad torsk med mexikanskt ris

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krispiga fiskpinnar med ett smakrikt ris toppat med majs, koriander, jalapeños och salladsost.

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Quinoa, okokt

¾ dl

Parmesanost

½ dl

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Vetemjöl

dl

Ägg

1 st

Torsk

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Paprika

3 st, röda spetspaprikor

Rapsolja

2 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Spenat, färsk

150 g

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del, kokta

Koriander

1 knippe(n)

Inlagda jalapeños

10 skiva(or)

Salladsost (feta) 10%

50 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rosta quinoa i en torr panna ca 5 minuter. Låt svalna, lägg över i en matberedare och mixa till smulor. Blanda med finriven parmesan och ströbröd i en djup tallrik.
  4. Lägg mjöl i en annan djup tallrik och blanda med salt och peppar.
  5. Vispa upp ägg i en tredje djup tallrik.
  6. Dela fisken i 12 bitar och vänd först i mjöl, sedan ägg och slutligen quinoablandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de är genomstekta och gyllene.
  7. Skiva lök och vitlök tunt. Skiva paprika.
  8. Värm olja i en panna och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Blanda ner vitlök, oregano och paprikapulver och låt steka med under omrörning 2 minuter. Blanda ner paprika och en skvätt vatten och låt steka ca 10 minuter.
  9. Blanda ner det kokta riset tillsammans med spenat, sätt på ett lock och låt spenaten sjunka ihop något.
  10. Hetta upp en panna och stek majsen så att den får ordentligt med färg. Skär av kornen från kolvarna.
  11. Lägg upp ris på tallrikar och fyll på med fisk, majs, koriander, jalapeños och smula över salladsost.

Anteckning

Är det majssäsong är det gott att köpa färsk majs, men koka den då ca 5 minuter innan du steker den.