[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Quinoapanerade fiskpinnar från WW ViktVäktarna

Quinoapanerade fiskpinnar

2 - 5
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Har du inte tidigare testat att panera fisk i rostad quinoa bör du testa det snarast – krispet är otroligt! Och har du heller inte testat att panera fisk i parmesan, får du även chansen till det nu. Här snackar vi smakrika och krispiga fiskpinnar som får vilken liten fiskskeptiker som helst att mjukna. Detta recept är till 12 portioner, perfekt att göra mycket av och frysa in! Sök på "Tacos med quinoapanerad torsk", "Quinoapanerad torsk med mexikanskt ris" eller "Quinoapanerad torsk med ricottaärter” i WW-appen för tre olika goda förslag på vad du kan göra med dem.

Ingredienser

Quinoa, okokt

2¼ dl

Parmesanost

1½ dl, finriven

Ströbröd (skorpmjöl)

1½ dl

Vetemjöl

1 dl

Ägg

3 st

Torsk

1200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rosta quinoa i en torr panna ca 5 minuter. Låt svalna, lägg över i en matberedare och mixa till smulor. Blanda med finriven parmesan och ströbröd i en djup tallrik.
  3. Lägg mjöl i en annan djup tallrik och blanda med salt och peppar. Vispa upp ägg i en tredje djup tallrik.
  4. Dela fisken i 36 bitar och vänd först i mjöl, sedan ägg och slutligen quinoablandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de är genomstekta och gyllene. Vänd på dem efter halva tiden.

Anteckning

Receptet ger 3 fiskpinnar/pers.