Foto av Varm quinoasallad med sötpotatis och grönkål från WW ViktVäktarna

Varm quinoasallad med sötpotatis och grönkål

10
10
3
SmartPoints per portion
Total tid
2 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
2 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna sallad borde alla testa! Den är så fånigt god, lyssna bara på det här; torkade cocktailtomater, quinoa, rostad sötpotatis och lök och så toppad med salladsost. Ät den till lunch, brunch, middag, ha den som tillbehör eller huvudrätt eller varför inte som en del på ett buffébord?

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Olivolja

1 tsk

Quinoa, okokt

2 dl

Sötpotatis okokt

500 g

Lök

2 st, röd/röda

Olivolja

2 tsk

Grönkål

200 g

Olivolja

1 tsk

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Halvera tomater och blanda med olja, salt och peppar. Låt dem torka i ugn, med snittsidan uppåt, ca 2 timmar. Höj sedan värmen till 225°.
  3. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  4. Tärna sötpotatis och klyfta lök. Blanda med olja, salt och peppar och rosta i ugn på 225° ca 20 minuter.
  5. Repa och skär grönkål i mindre bitar. Stek i olja tills den sjunkit ihop något.
  6. Blanda ihop quinoa, tomater, sötpotatis, lök och grönkål på ett stort fat. Smula över salladsost.

Anteckning

Det är gott att toppa med rostade mandlar, hasselnötter eller pistagenötter. Det går utmärkt att torka tomaterna dagen innan och förvara i kylen, om du vill ha en snabb lunch.