ViktVäktarna - Quinoasallad med varmrökt lax och syrlig teriyakidressing

Quinoasallad med varmrökt lax och syrlig teriyakidressing

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En ljummen och smakrik sallad med quinoa som bas och en massa grönt i form av broccoli, haricots verts, edamame och salladslök. Och så varmrökt lax och en hemgjord teriyakidressing. Ljuvligt gott!

Ingredienser

Balsamvinäger

3 msk

Risvinäger

3 msk

Japansk soja

3 msk

Sesamolja

4 tsk

Socker

1 msk

Quinoa, okokt

2 dl

Broccoli

500 g

Haricots verts

400 g

Edamamebönor

200 g

Salladslök

2 st

Lax varmrökt

400 g

Sesamfrön

2 msk, rostade

Instruktioner

  1. Vispa ihop balsamvinäger, risvinäger, soja, sesamolja och socker i en kastrull och koka upp under vispning. Sänk värmen till lägsta och låt stå tills det andra är klart.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dela broccoli i små buketter och strimla stammen. Koka i lättsaltat vatten i 2 minuter, lägg i haricots verts och koka ytterligare 2 minuter, lägg sist i edamamebönorna och koka 1 minut. Häll av vattnet och ställ åt sidan och låt svalna några minuter.
  4. Blanda grönsakerna med quinoan och hälften av dressingen.
  5. Strimla salladslök.
  6. Servera salladen med varmrökt lax, salladslök, sesamfrön och resten av dressingen.