Foto av Quinoatabbouleh med salladsost från WW ViktVäktarna

Quinoatabbouleh med salladsost

7
7
3
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tabbouleh görs traditionellt med persilja, tomat, citron, olivolja och bulgur, men i denna variant har vi gått loss helt med ingredienserna. För det första har vi bytt ut bulgur mot quinoa ( vilket ger en glutenfri tabbouleh), och sen har vi proppat den full med tomat, gurka, citron, mynta, persilja, olivolja, salladsost och granatäpple. Och ni kan lita på att den blev god! Och tror ni oss inte, testa själva. Eller gör det oavsett förresten.

Ingredienser

Quinoa, okokt

2 dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Mynta

1 knippe(n)

Gurka

1 st

Tomat

4 st

Olivolja

1 msk

Citron

1 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Granatäpple

1 st

Instruktioner

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.
  2. Hacka persilja och mynta. Kärna ur och tärna gurka och tomat.
  3. Blanda ihop quinoa med grönsaker, persilja, mynta och olja. Smaka av med salt och peppar. Pressa över citronsaft och blanda ihop allt. Smula över ost och toppa med granatäpplekärnor.

Anteckning

Denna sallad passar utmärkt till grillat kött, kyckling eller grönsaker. Servera gärna då en kall yoghurtsås till.