Foto av Quornfyllda rödlökar med chèvre från WW ViktVäktarna

Quornfyllda rödlökar med chèvre

6
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakade rödlökar med vegetarisk fyllning. Lök får en härligt sötaktig smak när den bakas och här kompletteras den fint med den salta chèvren, syrliga tomaten och inte minst smaken av timjan och dragon.

Ingredienser

Mathavre okokt

1½ dl

Lök

4 st, röd/röda, stora

Olivolja

½ msk

Quornfärs

300 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Dragon

1 msk, hackad

Timjan

1 msk, hackad

Tomat

3 st

Getost (chèvre)

80 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka mathavre i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala lökarna. Skär av toppen och en liten bit av botten så att de kan stå. Gröp ur mitten av lökarna och finhacka. Bryn färsen i olja i en het stekpanna tillsammans med lite av lökhacket och pressad vitlök.
  4. Skala och riv morötter grovt. Låt steka med i quornfärsen. Blanda ner dragon och timjan. Hacka tomater och blanda ner. Dela chèvre i mindre bitar och blanda ner i färsen tillsammans med mathavre. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fyll lökarna med färsblandningen. Ställ dem i en ugnsfast form och baka i ugn i ca 30 minuter. Servera dem med sallad.

Anteckning

Blir det fyllning över går det bra att servera den vid sidan om. Det är också gott att fylla zucchini, tomater eller aubergine med fyllningen.