ViktVäktarna - Quornragu med linspasta

Quornragu med linspasta

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spaghetti bolognese gone vego – klassiska smaker i en köttfri middag. Gör gärna ragun kvällen innan och låt stå i kylen så går denna rätt i raketfart när du kommer hem hungrig.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

1 st

Olivolja

1 tsk

Champinjoner

200 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Paprikapulver

1 tsk

Quornfärs

500 g

Basilika

1 knippe(n)

Linspasta okokt (100% linser)

200 g

Parmesanost

2 dl

Instruktioner

  1. Finhacka lök och tärna morot och selleri smått.
  2. Värm olja i en stor gryta och fräs grönsakerna tills de mjuknat, ca 15 minuter.
  3. Skiva svamp och finhacka vitlök.
  4. Blanda ner svamp i grytan och låt steka med ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och tomatpuré och stek under omrörning ca 1 minut. Blanda sedan ner vinäger, krossade tomater, vatten, buljongtärning, paprikapulver och quornfärs. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda ner lite basilika.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och blanda sedan ner pastan i ragun. Toppa med basilika och parmesan.