Foto av Rabarbercrumble från WW ViktVäktarna

Rabarbercrumble

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En smuldegspaj med rabarber och äpple som överraskar. Salt i smuldegen är ett måste och pinjenötter är ett väldigt gott inslag.

Ingredienser

Rabarber

400 g

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Rörsocker

3 msk

Vetemjöl

100 g

Margarin 80%

60 g

Salt

1 krm

Kanel

½ tsk

Pinjenötter

1 msk

Instruktioner

  1. Skär rabarber och äpple i cm-tjocka bitar. Blanda med 2 msk socker.
  2. Blanda ihop mjöl, margarin, socker, salt och kanel till en smuldeg. Strö över det på frukten tillsammans med pinjenötter och baka i ugn på 180° ca 30 min.