Foto av Rågbröd med marinerad tofu från WW ViktVäktarna

Rågbröd med marinerad tofu

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tofu är sjärnan i denna macka. Jättegott även om du inte är vegetarian, testa!

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Grönsaksbuljong

1 dl

Vitvinsvinäger

2 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Persilja

2 tsk, hackad

Svartpeppar

½ krm

Tofu, fast

200 g

Sallad

1 dl, 8 salladsblad

Rädisor

8 st

Rågbröd grovt med hela korn

4 skiva(or), stor(t)

Lättmargarin 40%

4 tsk

Instruktioner

  1. Skala och tärna schalottenlöken fint. Blanda samman buljong med vinäger och senap. Tillsätt lök och persilja, krydda med salt och grovmalen peppar. Tärna tofun och lägg ner i marinaden, låt dra ca 10 minuter. Skölj salladsbladen och torka dem. Skiva rädisorna. Bre margarin på brödet, lägg på salladsblad, rädisor och tofu. Strö över persilja och servera.