ViktVäktarna - Raggmunkar med fräst svamp och fraiche

Raggmunkar med fräst svamp och fraiche

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Raggmunkar - en väldigt populär husmansrätt. Testa denna goda vegetariska variant på raggmunkar toppade med vitlöks- och citronfräst svamp och fraiche istället för de mer klassiska tillbehören bacon och lingon.

Ingredienser

Ägg

2 st

Vetemjöl

1½ dl

Mjölk 0,5%

3 dl

Salt

½ tsk

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Svamp

500 g

Persilja

1 knippe(n)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Fraiche 5%

2 dl

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt.
  2. Värm en panna med olja och stek raggmunkarna.
  3. Dela svampen och hacka persilja. Värm en panna med margarin och stek svampen några minuter tills den fått färg. Blanda ner persilja och pressa ner vitlök, låt fräsa med en kort stund. Riv över citronskal.
  4. Toppa raggmunkarna med svampfräs och en klick fraiche.