Foto av Rågmacka med avokado och pocherat ägg från WW ViktVäktarna

Rågmacka med avokado och pocherat ägg

11
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
6 min
Förberedelse
1 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En matig macka med ruccola, avokado, pocherat ägg och solroskärnor. En smarrig lunch eller en riktig brakfrukost.

Ingredienser

Vatten

1 liter

Ättika

2 tsk

Salt

1 tsk

Ägg

1 st

Avokado

½ liten(t)/små

Rågbröd grovt med hela korn

1 skiva(or)

Ruccola

1 dl

Solroskärnor

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck ägget i en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner ägget i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp ägget och lägg på hushållspapper.
  2. Skiva avokado och lägg på brödet. Lägg på ruccola, ägg och solroskärnor. Mal över lite salt och peppar.