Foto av Ragù på kalkonfärs med tagliatelle från WW ViktVäktarna

Ragù på kalkonfärs med tagliatelle

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härligt mustig ragù gjord på kalkonfärs, rotselleri och morötter. Vansinnigt god och ett utmärk sätt att få barnen att äta mer grönt! Serveras, som sig bör, med tagliatelle.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

250 g

Rotselleri

1 bit(ar)

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kalkonfärs 10%

500 g

Tomatpuré

1 msk

Timjan

1 tsk

Vatten

1 dl

Kycklingbuljongtärning

½ st

Balsamvinäger

1 msk

Tomater, krossade

1 förp

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Skala och tärna morot och rotselleri.
  2. Hetta upp en gryta med olja och stek grönsakerna några minuter. Pressa ner vitlök och blanda ner färs. Låt steka med ca 5 minuter och tillsätt sedan tomatpuré och timjan och fräs med någon minut.
  3. Blanda sedan ner vatten, buljongtärning, balsamvinäger och krossade tomater. Låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Servera till ragun.

Anteckning

Tänk på att ju större bitar av morot och rotselleri du skär desto längre tid ta de att bli klara. Gillar du lite tuggmotstånd är det att rekommendera, annars skär dem i mindre tärningar eller riv dem grovt.