ViktVäktarna - Ragu med vita bönor

Ragu med vita bönor

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad ragu på vita bönor serverad med spaghetti. Perfekt vardagsmat!

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Rosmarin

½ tsk

Chili flakes

½ tsk

Krossade tomater

2 förp

Vita bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Hacka lök.
  2. Värm olja i en gryta och stek löken ca 10 minuter. Pressa ner vitlök och låt steka med en kort stund. Blanda ner rosmarin, chili flakes och krossade tomater och låt koka en stund utan lock.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och låt koka med ytterligare en stund. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och servera till ragun.

Anteckning

Mosa lite av bönorna för att få en krämigare sås.