ViktVäktarna - Räk- och tomatpasta

Räk- och tomatpasta

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En tomatsås gjord på solmogna cocktailtomater, mycket vitlök och morötter är svårslaget! Tillsammans med en god linspasta, räkor och ruccola är det en perfekt vardagsmiddag.

Ingredienser

Cocktailtomater

800 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Tomatpuré

3 msk

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Lagerblad

1 st

Linspasta okokt (100% linser)

250 g

Skalade räkor

300 g, stora

Lime

1 st

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Halvera tomater. Finhacka lök, vitlök och morötter.
  2. Värm olja i en djup panna och fräs lök en stund. Blanda ner vitlök och tomatpuré och låt det steka med hastigt. Blanda ner morötter, tomater, vatten, buljongtärning och lagerblad. Koka upp och låt sedan sjuda ca 20 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner räkor, avrunnen pasta och pressad lime i tomatsåsen. Ta upp lagerbladet, smaka av med salt och peppar och servera med ruccola.