Foto av Räkburgare med katsusås från WW ViktVäktarna

Räkburgare med katsusås

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Burgare gjorda på kungsräkor smaksatta med ingefära och serverade med savoykål och en japansk BBQ-sås, katsu.

Ingredienser

Salladslök

1 knippe(n)

Skalade räkor

600 g, råa

Majsmjöl

1 msk

Äggvita

2 st

Ingefära

2 tsk, färsk, riven

Panko ströbröd

100 g

Savoykål

200 g

Rapsolja

1 msk

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Ketchup

3 msk

Worcestershiresås

1 msk

Japansk soja

2 tsk, japansk

Mirin (sött risvin)

2 tsk

Senap (dijon)

1 tsk

Vitlökspulver

1 krm

Instruktioner

  1. Finhacka salladslök.
  2. Lägg hälften av räkorna i en mixer och kör till en färs. Skär de återstående räkorna grovt och lägg ner i en skål med majsmjöl, äggvita, salladslök, ingefära och räkfärsen. Forma till fyra biffar.
  3. Lägg panko på en tallrik och pressa ner burgarna i det tills de är ordentligt täckta. Sätt in i kylen i 30 minuter så håller de bättre ihop.
  4. Finhacka kål.
  5. Hetta upp olja i en panna och stek burgarna tills de fått fin färg.
  6. Vispa under tiden ihop ketchup, worcestershiresås, soja, mirin, senap och vitlökspulver.
  7. Fyll bröden med kål, burgare och sås.