ViktVäktarna - Räkburgare med sesamstekta edamame

Räkburgare med sesamstekta edamame

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Fiskburgare i all ära, men efter att ha smakat dessa räkburgare är det inte säkert att du kommer vilja ha fiskburgare igen! De är otroligt goda och dessutom busenkla att göra. Smaksatta med chili, koriander och salladslök och sedan serverade med en srirachamajonnäs och edamamebönor stekta i soja och sesamolja.

Ingredienser

Skalade räkor

250 g, stora råa

Chilipeppar

1 st, grön/gröna

Koriander

2 msk, hackad

Rädisor

4 st

Salladslök

2 st

Edamamebönor

200 g

Japansk soja

1 tsk

Sesamolja

½ tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Chili flakes

¼ tsk

Rapsolja

3 tsk

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Sriracha

2 tsk

Hamburgerbröd

2 normalstor(t)/normalstora

Sallad

2 dl, isberg

Instruktioner

  1. Lägg 160 g av räkorna i en matberedare tillsammans med hackad chili och koriander. Kör hastigt till en grov röra. Dela resterande räkor i mindre bitar och blanda ner i röran tillsammans med 2 rivna rädisor, hackade salladslökar och lite salt. Forma 2 biffar.
  2. Blanchera edamamebönor.
  3. Blanda ihop soja, sesamolja, finriven vitlök och chili flakes.
  4. Värm 2 tsk rapsolja i en panna och stek räkburgarna tills de är genomstekta och fått fin färg.
  5. Hetta upp 1 tsk rapsolja i en annan panna och stek edamamebönorna 1-2 minuter, häll över sojasåsen och stek vidare ytterligare 1-2 minuter. Ta från värmen och strö över lite flingsalt.
  6. Blanda ihop majonnäs och sriracha.
  7. Rosta hamburgerbröd och fyll med sallad, räkburgare, srirachamajonnäs och 2 tunt skivade rädisor.