ViktVäktarna - Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

4
Points®
Total tid
48 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
3 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Räkcocktail – en av de mest uppskattade, men också kanske mest utskrattade, förrätterna genom historien. Serverades på var och varannan middag på 80-talet. Här är en något uppdaterad variant på klassikern, men inte utan den karakteristiska Rhode Islandsåsen. Hemmavevad, så klart.

Ingredienser

Picklad fänkål

½ medelstor(t)/medelstora, ½ dl ättikssprit 12%, 1 dl socker, 1 ½ dl vatten

Fraiche 5%

1 dl

Chilisås, tomat

3 msk

Tabasco

4 droppe(ar)

Citron

1 klyfta(or)

Paprika

¼ st, 2 msk finhackad

Persilja

1 msk, finhackad

Dill

1 msk, finhackad

Sparris

4 st

Avokado

1 liten(t)/små

Cocktailtomater

4 st

Romansallad

2 dl, eller hjärtsallad

Skalade räkor

150 g

Laxrom

50 g

Dill

2 msk

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Blanda ihop ättikssprit, socker och vatten tills sockret lösts upp. Hyvla fänkål tunt med mandolin och blanda ner i lagen. Ställ i kylen minst 30 minuter.
  2. Blanda ihop fraiche, chilisås, tabasco, pressad citron från 1 klyfta, paprika, persilja och dill. Smaka av med lite salt.
  3. Bryt av den nedre delen av sparrisen och skiva upp resterande. Koka i lättsaltat vatten några minuter. Låt svalna under rinnande vatten.
  4. Skiva upp avokado och halvera tomater.
  5. Fördela sallad, sparris, avokado, avrunnen fänkål, tomat och räkor i glas och toppa med sås, rom och dill och servera med en skiva citron.