ViktVäktarna - Räkmacka

Räkmacka

4
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En klassisk räkmacka är alltid en höjdare att bjuda eller festa på en fredagskväll! Denna är gjord på en skiva rågbröd, rom- och dillröra med kvarg, ägg, gurka och givetvis en massa räkor.

Ingredienser

Kvarg naturell 1%

3 msk

Stenbitsrom (caviar)

½ msk

Dill

½ msk

Rågbröd grovt med hela korn

1 skiva(or), stor(t)

Ägg

1 st, kokt

Gurka

1 bit(ar)

Skalade räkor

2 dl

Instruktioner

  1. Blanda ihop kvarg, rom och hackad dill.
  2. Lägg sallad och kokt skivat ägg på brödet och klicka på röran. Hyvla remsor av gurkan och lägg på. Toppa slutligen med räkor och lite mer dill.