Foto av Räkor i sötsur sås med grönsaker och ris från WW ViktVäktarna

Räkor i sötsur sås med grönsaker och ris

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Härliga räkor i sötsur sås är en höjdare som passar till lite festligare tillfällen. För hetare smaker kan du tillsätta lite strimlad färsk chili.

Ingredienser

Ris, okokt

3½ dl, fullkornsris

Skalade räkor

600 g

Sallad

300 g, pack choi eller kinakål

Lök

2 st, röd/röda

Svamp

400 g, gärna shiitake, klyftad

Tomat

4 st, gärna plommon, klyftad

Paprika

1 st, gul, strimlad

Rapsolja

2 tsk

Sötsur sås

1 dl

Instruktioner

  1. Koka riset enl förp. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna, stek lök, svamp och räkor på hög värme i ett par minuter tills räkorna känns klara. Tillsätt kål och paprika, stek ytterligare en halv minut. Avsluta med att tillsätta sötsur sås och vänd i tomaterna, smaka av med salt och peppar. Lägg upp ris på varma tallrikar och toppa med den läckra woken. Tips! Vill du ha en lite hetare rätt så tillsätt färsk strimlad chili.