Foto av Räkor med ris och blomkål från WW ViktVäktarna

Räkor med ris och blomkål

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Denna goda blandning av räkor, blomkål, lime och koriander är förföriskt god. Lyxa till det lite med cashewnötter på slutet.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

200 g

Lime

1 st

Rapsolja

2 tsk

Skalade räkor

400 g

Ris, okokt

2½ dl

Grönsaksbuljong

4½ dl

Koriander

1 msk, hackad

Cashewnötter

1 msk, hackade

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i buketter och halvera sockerärterna. Riv limeskalet och pressa limen. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn räkorna runt om ca 2-3 minuter. Smaka av med 2 tsk pressad lime, salt och peppar. Ta upp räkorna ur pannan. Låt riset svettas i stekskyn ca 1 minut. Späd med buljong och låt det koka ca 15 minuter. Koka blomkålsbuketterna i lättsaltat vatten ca 8 minuter. Tillsätt sockerärterna och koka ytterligare 5 minuter. Blanda grönsaker och räkor med riset och låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med ½ tsk rivet limeskal, koriander, salt och peppar. Garnera med cashewnötter och servera.