Foto av Räkpanna med pärlcouscous från WW ViktVäktarna

Räkpanna med pärlcouscous

7
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Om du gillar att diska är detta inte ett recept för dig. Inte heller om du ogillar bra matlådemat och rätter som mer eller mindre tillagar sig själv. Men ogillar du disk och gillar matlådor och mat som lagar sig själv är detta verkligen en rätt för dig. En god one-pot-gryta med pärlcouscous, tomat och räkor, smaksatt med saffran, vitlök, chili och örter. Lyxig vardag, eller enkel bjudmat – denna rätt passar alltid!

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Saffran

1 pkt

Paprikapulver

1 msk

Oregano

1 msk, torkad

Spiskummin

½ tsk

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Fiskbuljongtärning

1 st

Vatten

2 dl, 2-4 dl

Pärlcouscous (Moghrabie)

3 dl

Skalade räkor

300 g

Basilika

1 kruka(or)

Chili flakes

½ tsk

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek lök en stund. Blanda ner vitlök, kryddorna och låt dem steka med hastigt. Häll på matlagningsvin och låt det reducera till ungefär hälften. Blanda ner tomater, vatten (börja med 2 dl), buljongtärning och couscous och låt sjuda med locket på glänt tills couscousen är klar, ca 20 minuter.
  3. Blanda ner räkor, hackad basilika och smaka av med salt och chili flakes.