Foto av Ramen med sötpotatis och svamp från WW ViktVäktarna

Ramen med sötpotatis och svamp

13
11
8
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ramen är en klassisk soppa från Japan där buljongen står i fokus. Här har vi en lättlagad variant med färdigköpt buljong som smaksätts med risvinäger, japansk soja och den koreanska currypastan gochujang.

Ingredienser

Schalottenlök

3 st

Shiitake

200 g

Sötpotatis okokt

500 g

Svartkål

200 g

Ägg

4 st

Rapsolja

2 tsk

Sesamolja

2 tsk

Vatten

8 dl

Ingefära

1 bit(ar)

Svampbuljongtärning

2 st

Risvinäger

3 msk

Japansk soja

2 msk

Gochujang

2 msk

Ramennudlar, okokta

200 g

Koriander

1 kruka(or)

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Skär löken i ringar. Skiva svampen. Tärna sötpotatis (eller skiva om de är små). Strimla kål.
  2. Lägg äggen i kokande vatten 7 minuter.
  3. Hetta upp rapsolja och stek löken på hög värme några minuter. Lägg över på ett hushållspapper till servering. Den blir krispig när den svalnar.
  4. Stek svampen i sesamolja i en gryta tills den fått lite färg. Ta upp svampen. Häll vatten i samma gryta och blanda ner riven ingefära, buljongtärningar, vinäger, soja, gochujang och sötpotatis och låt sjuda ca 15 minuter tills sötpotatisen är mjuk.
  5. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen och blanda ner i soppan.
  6. Blanda ner kål i soppan och låt den mjukna. Tillsätt nudlar och svamp.
  7. Häll upp soppan i skålar och toppa med ägghalvor, den rostade löken, koriander och sesamfrön.