ViktVäktarna - Ramen med svamp och grönsaker

Ramen med svamp och grönsaker

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ramensoppa fullproppad med grönsaker och svamp. Och så ett perfekt kokt ägg.

Ingredienser

Ägg

4 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

2 msk, finhackad

Shiitake

150 g

Pak choi

2 st

Sockerärter

100 g

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

2 st

Rapsolja

1½ tsk

Vatten

1½ liter

Grönsaksbuljongtärning

3 st

Japansk soja

½ dl

Ramennudlar, okokta

200 g

Koriander

1 knippe(n)

Gochujang (chilipasta)

2 tsk

Instruktioner

  1. Lägg ägg i sjudande vatten 6 ½ minut. Låt dem svalna under kallt rinnande vatten.
  2. Skiva lök tunt och finhacka vitlök och ingefära. Halvera svamp, pak choi, sockerärter och salladslök. Strimla morot.
  3. Värm olja i en gryta och stek svamp och lök tills de fått lite färg, ca 5 minuter. Låt vitlök och hälften av ingefäran steka med en kort stund och tillsätt sedan vatten, buljongtärningar och soja. Låt koka upp och blanda sedan ner pak choi, nudlar, sockerärter och morot. Låt sjuda tills grönsakerna mjuknat och nudlarna är al dente, ca 5 minuter.
  4. Blanda ner resterande ingefära, salladslök och koriander.
  5. Häll upp i skålar och toppa med halverade ägg och gochujang.