Foto av Ratatouille från WW ViktVäktarna

Ratatouille

1
Points® value
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Gör ett ordentligt storkok och njut av denna härliga rätt i flera dagar. Eller varför inte frysa in?!

Ingredienser

Lök

2 medelstor(t)/medelstora, gula

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

3 st, olika färg

Rapsolja

1 msk

Vitlök

3 klyfta(or), 2-3 klyftor

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

2 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vitvinsvinäger

½ msk

Timjan

3 msk, altl, basilika

Lagerblad

3 st

Kanel

½ tsk

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Tärna squash, aubergine, fänkål och paprika. Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs alla grönsakerna och pressa över vitlök. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, vinäger, örter och kryddor. Låt det puttra på medelvärme under lock ca 25 min. Rör om då och då. Ta av locket och låt det koka ytterligare ca 10 min för en tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Tips! Frys in i burkar för snabb vardagsmat.