ViktVäktarna - Raviolilasagne med rostad ratatouille

Raviolilasagne med rostad ratatouille

12
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Att använda ravioli i din lasagne är världens bästa latmans-hack! För de dagar du inte orkar gör en bechamel, finns den ostfyllda raviolin där för dig. Denna raviolilasagne är fylld med rostade sommargrönsaker, som aubergine, tomat och zucchini och toppad med riven mozzarella. Och som alla vet är lasagne världens bästa matlåderätt, så vi har gjort den extra stor. För tro oss, du kommer vilja äta den om, och om, igen!

Ingredienser

Aubergine

3 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

2 bit(ar)

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, gul

Olivolja

1 msk

Salladskrydda

2 tsk

Cocktailtomater

500 g

Vitlök

5 klyfta(or)

Salt

1½ tsk

Chili flakes

½ tsk

Ravioli, färsk

750 g

Mozzarella

3½ dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tärna aubergine och zucchini och hacka lök och paprika. Lägg på en långpanna med bakplåtspapper och blanda med olja och salladskrydda. Sätt in i ugnen tills grönsakerna mjuknat och fått färg, ca 30 minuter.
  3. Halvera tomater och skiva vitlök tunt. Blanda ner bland grönsakerna, tillsammans med salt och chili flakes, på plåten och sätt tillbaka i ugnen 15 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 190°.
  4. Fördela lite av den rostade grönsaksblandningen i botten av en rymlig ugnsfast form (ca 30x20 cm), fyll på med ett lager ravioli och fortsätt varva tills all ravioli och alla grönsaker är i formen.
  5. Strö över mozzarella och sätt in i ugnen tills osten är gyllene, ca 30 minuter.