Foto av Red curry chicken från WW ViktVäktarna

Red curry chicken

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Riktigt god Thaisoppa med kyckling och kokosmjölk. En populär rätt som uppskattas av många.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

700 g

Potatis

800 g

Lök

2 st, gul/gula, små

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Currypasta

1 msk, röd thai currypasta, 1-3 msk

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen och dela kycklingen i lagom bitar. Hetta upp olja i en kastrull. Stek currypastan tillsammans med löken ca 1 minut. Häll i kokosmjölk och 2 dl vatten. Tillsätt därefter kyckling och potatis, låt det koka sakta ca 25 min tills potatisen känns klar och kycklingen är mör. Servera curryn med en fin sallad. Tips! Om du vill höja ”Thaismaken”, tillsätt 1 msk fisksås, 1 msk socker samt 1 msk pressad lime.